9 Temmuz 2007 Pazartesi

Son tercih 2. bölüm özeti - konusu

Can’ın sakladığı ÖSS sonuç belgesini bulan babası oğlunun sınavı kazanamadığını öğrenince fenalaşır. Durumunda ciddi bir şey yoktur.
Ama Can’ın kendisine yalan söylemesi onu çok kırmıştır. Can, babasına kendisini affettirmeye çalışmaktadır. Ama Can’ın çabaları sonuçsuz kalır. Her zaman yanında olan Muzaffer Hocası onu yalnız bırakmaz. Babasıyla barışması için elinden geleni yapar. Dershanede tanıştığı Nil’de Can’a yardım etmek istemektedir. Aralarında ikisinin de fark edemediği bir çekim vardır Ama Nil’in abisi Akın’ın fevri davranışları ve Can’ın eski kız arkadaşı Melis’in müdahaleleri yüzünden bir türlü yakınlaşamazlar.
Nil ise abisinin serkeş ve şımarık tavırları yetmezmiş gibi bir de babası ve annesi arasındaki sorunlarla uğraşmaktadır. Bu arada Mert’in babaannesi Fahrünisa Hanım zayıflamak için ağır bir rejime girmiş ve kendisini bilumum sportif aktivitelere vermiştir.
Mert aradığı fırsatı bulmuştur… Babaannesinin bu durumundan yararlanmak için çeşitli kurnazlıklar yapar. Bu arada Aylin’e olan hisleri de iyice alevlenir.
Ama yaptığı sakarlıklar ve düştüğü komik durumlar nedeniyle ona bir türlü açılamaz. Zaten açılsa da bir şey olacağı yoktur… Eski bir öğretmen olan Münevver, Muzaffer’in halasıdır. Dershanenin çekip çevrilmesi temizlenmesi, çocukların doğru beslenmesi için deli gibi çabalar. Aslında tam bir tatlı kaçıktır.
Zaman zaman filozofça laflar eder, vecizeleri hiç eksik olmaz. Yıllar önce bir seferde kayıplara karışan büyük aşkı, kocası, can yoldaşı, bahriyeli Şahap ağzından hiç düşmez. Münevver, dershaneye bir temizlik görevlisi almak için kolları sıvar.
Diğer adayları açık ara geride bırakan Haşmet çalışmaya başlar. Kantindeki ev yemeklerinden pek hoşnut olmayan öğrenciler Haşmet’i bir çıkış yolu olarak görürler. Kurnaz Haşmet küçük bir komisyon karşılığında dershaneye fast food taşımaya başlar.
Yıllardır birlikte çalışan Muzaffer ve Oya’da birbirlerine bir türlü açılamamaktadır. Muzaffer’in halası Münevver ve Oya’nın en yakın arkadaşı Fizikçi Nalan, Oya ve Muzaffer’i baş göz etmek için aralarında bir plan yaparlar.
Ancak eskiden beri Oya’ya karşı zaafı olan Hayri, bu planları bozmak için çoktan harekete geçmiştir. Kurduğu küçük oyun can sıkacaktır. Son tercih 20:30`da show tv`de sakın kaçırmayın..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence super dizi =D can'in gercek ismi neydir?

Cok yakisikliii =D